Schipperke, uros

FIN CH Laimarin Robert "Uffe"

FIN10710/01 uffe_istuu_kivella_310706.jpg

syntynyt 20.12.2000

kuollut 6.7.2015

I. Lynderry Maestro My Man (ZA)

E. Durante Pamina (FIN)

Kasvattaja Marjatta Turtiainen, Helsinki

Omistajat Minna Virta ja Janne Nevala

Terveystarkastukset:

lonkat B/B (13.5.2002)

polvet 1/1 (2.1.2003 ja 19.9.2008)

silmät; ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (2.9.2005, 8.8.2010 ja 9.10.2013) 

Sukutaulu kuvalinkein

Sukutaulu/Pedigree, KoiraNet

DNA- tunniste  teetetty vuonna 2004 Finnzymes Diagnosticsissa

Osallistunut koirien geenitutkimukseen

Teetetty VetGen (Veterinary Genetic Services) ChromaGene Coat Color testi, jonka perusteella Uffe ei kanna suklaata / ruskeaa eikä fawn / cream väriä. Teetetty myös K-lokuksen testi, jonka perusteella Uffe on homotsygootti musta.

Teetetty degeneratiivinen myelopatia testi (DM, takaraajahalvaus; etenevä selkäydinrappeuma), jonka mukaan Uffen tulos on normaali (koiralla ei ole DM-riskialleelia). Tämän hetkisen tutkimustiedon mukaan koira ei tule sairastumaan degeneratiiviseen myelopatiaan eikä se periytä DM-riskialleelia jälkeläisilleen.

Uffe, Uffukka, Uffiniini, Uf, Uffeli, Uffin-Puffin; ensimmäinen schipperkeni. Saapunut ilahduttamaan meitä toukokuussa 2001 vajaan 5 kk:n ikäisenä. Touhukas ja iloinen velikulta, mutta toisaalta totinen torvensoittaja, siis todellinen äijä :-)

Ilahduttavalla, mutta vaativalla tavalla opettanut omistajaansa koulutuksen saloihin. Harrastusmuotoina henkilöhaku ja pelastuskoiratoiminta raunioilla. Maastossa energinen ja periksiantamaton, ollen kuitenkin hallinnassa. Kotioloissa rauhallinen, olematta kuitenkaan flegmaattinen.

Perusterve koira koko elämänsä.

Antanut rodusta ja sen ominaisuuksista hyvän käsityksen, mikä tarkoitti sitä, että laumaamme liittyi lisää näitä mainioita otuksia :-)

6.7.2015 sammui sydämistä kultaisin. Ystäväni, kumppanini, lemmikkini, lohduttajani, musta varjoni on poissa. Uffen kanssa tokoilimme ja harrastimme raunioita ja pelastushakua jossa tämä pieni koira osoitti olevansa koira isolla K:lla. BH-kokeeseenkin osallistuimme, suorituksemme hymyilyti yleisöä, ei ohjaajaa, ainakaan kokeen aikana. Uffe on opettanut yli 14,5 vuotisen elämänsä aikana minulle paljon, toivon että näistä opeista on minulle iloa myöhemminkin.

Ystäväni Anna-Maija kirjoitti minulle kauniisti, että hän uskoo että rakkaat ystävämme arvostavat sitä kuinka voimme ajatella niiden parasta yli oman kärsimyksemme. Kärsimys ja suru on mittaamaton, mutta tein sen rakkaudesta koiraani kohtaan. Sielunkumppanini, lupaan että en unohda Sinua koskaan.

Lepää rauhassa, rakas Uffe <3